[ad_1]
class=”cf”>
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin çeşitli noktalarında etkili olan yangınlar ile ilgili son durumu anlattı.
BORÇLAR ERTELENECEK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, “Zarar gören vatandaşlarımızın Bağkur, SGK, ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının, kredi borçlarının ertelenmesini sağlıyor olacağız” ifadelerini kullandı.
22 sera, 650 dekar muz serasının zarar gördüğünü ifade eden Bakan Pakdemirli kayıplarla ilgili önemli destek vereceklerini ifade etti.
ÖDEMELER YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bölgede bir yandan söndürme çalışmalarının sürdüğünü bir yandan da hasar tespitlerinin yapıldığını söyledi. Çavuşoğlu, “Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemelerini yarından itibaren başlatıyoruz. Ziraat Bankası cumartesi günü bu amaçla açık olacak.” diye konuştu.
Kurumlardan yardımların gelmeye başladığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Tarım Orman Bakanlığı 8.5, Aile Bakanlığı da 5 milyon ama bütçeyi arttırabileceklerini söylediler. Toplamda 23.5 milyon para aktarılmaya başlandı.” a.ıklamasında bulundu.
[ad_2]
Source link
İlk yorum yapan siz olun